szerda, március 04, 2015

Esztelneki Ferences Templom Hirdetése: Nagyböjt 2. vasárnapja



A szentmisék reggel ½ 8-tól lesznek a héten. Kivételt jelent a pénteki szentmise, ami délután 5 órától lesz. Előtte ½ 5-től keresztúti ájtatosságot végzünk. 


- A jövő vasárnap délután, az 5 órás szentmisét követően, ½ 6-tól képes előadást tartunk itt a templomban „Nagyböjti ráhangolódás a Biblia segítségével” címmel. Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket. Ez a képes előadás segítséget akar nyújtani ahhoz, hogy lélekben gazdagodva élhessük meg a nagyböjti szentidőt. 


3.    - Már jó előre hirdetjük, hogy március 24-én Felsőháromszékre, Esztelnekre „látogat” az 500 éves Csíksomlyói Segítő Szűzanya kegyszobrának másolata. A jó hírt igyekezzünk minél több Mária tisztelő, és Mária segítségét kérő emberrel megosztani, nemcsak itt Esztelneken, hanem a környező települések lakóival is, hisz egészen egyedi alkalom lesz ez, amikor a háromszéki szentföldön, a 265 éves Esztelneki Madonna kegyszobor „szülő helyén” köszönthetjük a Segítő Szüzet. A 24-i kedd délután nagy részét felölelő Mária köszöntő programot, amint összeáll, azonnal részletesen ismertetni fogjuk. Természetesen lesz benne imaóra, ünnepi szentmise, rózsafüzérvégzés, gyertyás körmenet és szentgyónási lehetőség is. 


4.    - Március 19 és 21 közöttre szervezik az V. Márton Áron zarándoklatot: Csíksomlyó, Csíkszentdomokos, Máramarossziget, Dés, Kolozsvár, Gyulafehérvár és Csíksomlyó útvonalon. Részvételi díj 380 lej. Jelentkezni március 10-ig, illetve amíg a helyek be nem telnek, lehet.

Jelentkezés és információ: Ferencz Kornélia (ferenczk@yahoo.com, Tel.: 0726-107.002), vagy Szász Nóra (Tel.: 0744-472.178).

Nincsenek megjegyzések:

XII. Felsőháromszéki Gyalogos Zarándoklat Csíksomlyóra

 Az idén is meg lesz szervezve a gyalogos zarándoklat Csíksomlyóra.