csütörtök, november 12, 2015

KÉRÉS - képekkel alátámasztva: Kedves Blog látogatók és olvasók!

.
Szent György vértanú pártfogása alatt álló Ferences kolostorunk – amely egyedüli a Háromszéki régióban, a kezdetektől (1690-től) fontos szerepet játszott a kézdiszéki térség, és nem csak, vallási és kulturális életében – 2015. október 1-én volt 325 éves. Sok viszontagságon ment át ez idő alatt, tűzvész pusztította, földrengés rongálta, de mindig sikerült megújulnia a jóemberek összefogásának köszönhetően.

Most az idő vasfoga kezdte ki nagyon a kolostorunkat, ugyanis az utóbbi 20-25 évben nem igazán történt lényeges ráfigyelés, javítási munkálat. Ezért a födém szerkezete, a stakatur és a cserepek nagyon rossz állapotban vannak, de ugyan így súlyos probléma van, a kolostor víz, csatorna és központi fűtés hálózatával, az ajtókkal és ablakokkal…
A villamossági vezetékek 90 %-t, amelyek tűz és életveszélyesek voltak, jótevők adományából sikerült kijavítani és a veszélyt elhárítani.

Kolostorunkat uniós pályázatból szeretnénk felújítani kívül belül, hogy korszerűen fogadhassuk azokat a papi, szerzetesi valamint világi személyeket, családokat, akik vissza szeretnének vonulni a világ zajától, el szeretnének csendesedni, lelkigyakorlatot tartani egy arra megfelelő környezetben.
Ennek érdekében hozzáfogtunk a felújítási tervvel kapcsolatos dokumentáció összeállításához, előtanulmányok elkészítéséhez, a különböző kutatások: falkutatás, fakutatás, ásatások, statikai furások, megvalósíthatósági terv elvégzéséhez.  A teljes terv 20 000 Euróba kerül, de a legsürgősebb része, a pályázat beadásához szükséges dokumentáció összege is 12 000 Euró plusz AFA, amivel 14 880 Euróra rúg a teljes összeg.

A pályázat író céggel is felvettük a kapcsolatot, hisz nem sokára le kellene adni az összealított pályázatot. Természetesen nekik is fizetni kell előre egy bizonyos összeget…

Erre a célra kértem és kaptam a Rendi vezetésünktől pénzt, a Polgármesteri hivataltól és a Közbirtokosságtól, sőt a Blog prédikációs lista olvasóitól is, de készítettem pályázatot is, amit kerethiány miatt elutasítottak… Sajnos még nem gyűlt ki a teljes összeg.

Így hát azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önökhöz, a „Szilveszter Barát Blogja”-nak Olvasóihoz, hogy az anyagi lehetőségeikhez mérten, AKI TEHETI, támogassa Ferences Kolostorunk felújítási tervének kiadásait annyival, amennyivel lehetősége engedi, illetve mondjon egy imát annak érdekében, hogy a kolostor felújítási elképzelése megvalósulhasson és a következő években, évtizedekben vagy éppen évszázadokban is, Isten nagyobb dicsősségét és az emberek lelki üdvét szolgálhassa.

Tiszteletteljes kérésem meghallgatása reményében, munkájukra, s életükre Isten bőséges áldását kérve maradok tisztelettel,

fr. Szilveszter ofm
Esztelnek, 2015. október 29.

******

Azok számára, akik anyagilag is szeretnének és tudnak segíteni, az alábbi számlaszámok valamelyikén megteheti:

AZ INTÉZMÉNYÜNK MEGNEVEZÉSE:
MANASTIREA FRANCISCANA ESTELNIC
FERENCES KOLOSTOR ESZTELNEK
Címe: Estelnic – Esztelnek irányítószám: 527143 házszám: 171 

Bankszámla számok Román Lej, Magyar Forint, Euró és USA Dollár számára:

 Román Lej bankszámla száma IBAN kód RO13RNCB0127007532970001

Magyar Forint bankszámla száma: RO72RNCB0127007532970006
BIC: RNCBROBU

EUR bankszámla száma: RO29RNCB0127007532970004
BIC: RNCBROBU

USD bankszámla száma: RO02RNCB0127007532970005
BIC: RNCBROBU

Bank neve: BANCA COMERCIALA ROMANA TG Secuiesc
Pta. Gábor Áron nr. 17
Tg. Secuiesc, Jud. Covasna
Codul de inregistrare fiscala (C. I. F.) cod fiscal (a kolostor pénzügyi adószám): 14059601

Ha valakinek kérdése lenne hozzám, az a következő lehetőségeken érhet el: telefonon a 0745 252 845 mobil számon, vagy elektronikus levélben a frszilveszter@gmail.com e-mail címen.

Nincsenek megjegyzések:

Nagypéntek elhozta számunkra az üdvösség lehetőségét.

március 29., péntek Jn 18,1-19,42 Tömördi Viktor OFM elmélkedése „Isten Fia volt, de a szenvedésből engedelmességet tanult. Örök üdvösséget ...