hétfő, március 21, 2016

Esztelneki Ferences Templom Hirdetése: Virágvasárnap

1.    Szeretettel kérjük azokat a fizetéssel rendelkező személyeket, akik még nem rendelkeztek a személyi jövedelmi adó 2%-val, támogassák az Esztelneki Ferences Kolostort azáltal, hogy nekünk ajánlják fel. Kérjük, hogy másokat is biztassanak erre. Fontos tudni, hogy amennyiben az adótörvény értelmében nem rendelkezik írásban személyi jövedelemadója 2%-ról, az az összeg az államkasszába kerül. Az ehhez szükséges 230-as formulát a sekrestyében vagy kolostorban megkaphatják.
2.    A jövő héten: hétfőn és kedden reggel ½ 8-tól lesznek a szentmisék. Szerdán délután 5 órától és előtte 4 órától szentgyónási lehetőség lesz azok számára, akik lelkileg is föl akarnak készülni a húsvéti ünnepekre. Aki teheti, az éljen a lehetőséggel és ne hagyjuk a szentgyónásunkat az ünnepi szentmisék ellőttre, mert akkor nem tudunk majd mindenki rendelkezésére állni, ha pontos időben akarjuk kezdeni a szentmiséket.
3.    Kedden szeretnénk templomunk nagytakarítását elvégezni a húsvéti ünnepekre. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki teheti, reggel 9 órára jöjjön és segítsen templomunk széppé tételében.
4.    Nagycsütörtökön délután 5 órakor kezdődjük az utolsó vacsora emlékére bemutatott szentmisét, utána virrasztó szentségimádás.
5.     Nagypénteken a szentsírhoz kitett perselybe összegyűlt pénzbeli adományt a szentföldön élő keresztények megsegítésére jutatjuk el az ott élő ferenceseken keresztül.
6.     Nagypénteken délután 5 órától kezdjük az ünnepi liturgiát, vagy népnyelven a csonka misét.
7.     Nagyszombaton délelőtt 10 órától délután 5-ig szentségimádás a szentsírnál.
8.    A nagyszombaton este 7 órakor kezdődik a liturgikus szertartás: tűzszenteléssel és befejeződik a feltámadási körmenettel, amit jó idő esetén természetesen kint tartunk meg.
9.    Húsvétvasárnap – már nyári időszámítás szerint – reggel 7 órától lesz az ételszentelés templomunkban a szentmise pedig a megszokott időpontban ½ 11-től. Húsvétmásodnapján is ½ 11-től lesz a szentmise.

Nincsenek megjegyzések:

Seminarium Incarnatæ Sapientiæ jelenleg itt van: Szent Mihály Római Katolikus Székesegyház - Gyulafehérvár

  „Istenem! Te megvizsgáltál és jól ismersz engemet...” – 139 (138). zsoltár a nagyszombati liturgiában. Jellegzetesen közép-európai, de leg...