hétfő, március 14, 2016

Személyi jövedelemadója 2%-ával támogassa az Esztelneki Ferences Kolostort és Templomot

Hálás köszönettel vesszük, ha Személyi jövedelemadója 2%-val az Esztelneki Ferences Kolostor és Templom működését és tevékenységét támogatja. 

A felajánlásokból származó támogatási összeget kolostorunk és templomunk fenntartására és az itt történő vallásos és kulturális programok és tevékenységek lebonyolítására szeretnénk fordítani. 

Az Esztelneki Ferences Kolostor azoknak a hívő és jó szándékú embereknek a 2%-os személyi jövedelemadó-felajánlására számít (figyelem: ezt csak a fizetéssel rendelkezők tehetik meg), akik örvendenek annak, hogy Felsőháromszéken létezik egy Ferences Kolostor és szívügyüknek tartják ennek zökkenőmentes működését és tevékenységét. 

Kolostorunk több mint 325 éves történelme arról tanúskodik, hogy nem csak az Esztelnekieknek, hanem az egész Felsőháromszék népének fontos volt a ferences barátok jelenléte, és ha szükség volt rá, akkor anyagi áldozatot is hoztak annak érdekében, hogy a ferences kolostor zavartalanul betölthesse feladatát, amit a Teremtő szánt neki. 

Fontos tudni, hogy amennyiben az adótörvény értelmében nem rendelkezik írásban személyi jövedelemadója 2%-ról, az az összeg az államkasszába kerül.

Előre is köszönjük, hogy felajánlásával fontosnak tartja kolostorunk működését és kifejezi bizalmát az Esztelneki Barátok (ferencesek) iránt! Hálásan megköszönjük azt is, ha apostolkodva másokat is arra biztat, hogy felajánlásával bennünket támogasson. 

Jótevőinknek, az Esztelneki Madonna közbenjárására, Isten fizesse anyagi, lelki és szellemi támogatását! 

fr. Szilveszter ofm
Templomigazgató és házfelelős 

A személyi jövedelemadója 2%-át a következőképpen ajánlhatja fel az Esztelneki Ferences Kolostor javára:


1. Ha az Ön és családjának jövedelme csak fizetésből áll, akkor a 230-as formanyomtatványt kell kitöltenie. Amennyiben a formanyomtatvány II. pontjánál nem tudja meghatározni a 2%-ból származó összeget, hagyja üresen a helyet, az illető összeget kiszámolják az adóhivatalban. 

A fent említett 230-as formanyomtatványt az alábbi adatokkal kell kitölteni:
Denumire entitate nonprofit: ORDINUL FRANCISCANILOR DIN ESTELNIC
Cod de identificare fiscală al entităţii non profit: 14059601
Cont bancar (IBAN): RO13RNCB0127007532970001 


Banca Comerciala Romana - Tg. Secuiesc:
 
2. Ha van más forrásokból eredő jövedelme is van, akkor a 200-as formanyomtatványt kell kitöltenie.


3. Az így kitöltött dokumentumot juttassa el hozzánk, vagy vigye el személyesen az Adóhivatalba. A nyomtatványokat a területileg (saját megyében) illetékes adóhivatalhoz kell eljuttatni. 


A felajánlás határideje: 2015. május 25.

További információk:
ORDINUL FRANCISCANILOR DIN ESTELNIC
527143 - Estelnic
Nr:163
Jud: Covasna

Email: frszilveszter@gmail.com


A 230-as formanyomtatvány innen tölthető le.

Nincsenek megjegyzések:

Sapientia Szabadegyetem 2024. 04. 11. – Dr. Holló László: TORDAI VALLÁSSZABADSÁG ÉS A KATOLIKUS AUTONÓMIA

.  Leírás A Magyar Országgyűlés a 2018. évi I. törvényében január 13-át a vallásszabadság napjává nyilvánította annak emlékére, hogy az 156...