csütörtök, március 17, 2016

Nagyböjti gondolatok: Ábrahám lesz a neved, mert sok nép atyjává teszlek.

Ábrahám
Március 17. csütörtök: Ter 17,3–9; Zs 104,4–9; Jn 8,51–59

Ábrahám egy volt azok közül az emberek közül, akit Isten kiválasztott a maga számára. Ám kiválasztottnak lenni rendkívül terhes feladat, főleg nekünk, gyarló embereknek. Ő sem volt tökéletes, sőt több alkalommal is hitetlenséggel fordult az Úr felé. A hitetlen Ábrahám útját Isten igazgatta, Ő tette a hit atyjává.

A hétköznapok kiválasztottjai vagyunk mi is, ha sokszor nem is vesszük észre. Isten minket is megbízott ránk szabott feladatával, mellyel – bár sokszor nem könnyű – meg kell, hogy birkózzunk.

"Az ember hol lámpát gyújtott, hol meg sietve eloltotta, nehogy megijedjen attól, amit látnia kell." (Kertész Imre)

Talán mindannyiunk átélte már ezt, amit Kertész Imre is megfogalmazott e sorokban: sokszor inkább elbújunk a sötétben Isten akarata elől, a ránk bízott feladat elől – akár Jónás. Olykor nehéz tiszta szívvel kimondani azt, hogy "legyen meg a Te akaratod", de végül hitetlenségünk ellenére is be kell látnunk, hogy a sötétben gubbasztás nem vezet sehová.

Forrás: nagyböjti és adventi üzenetek listája

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...