csütörtök, március 23, 2017

"Ugat, de nem harap" - Március 23.: 3. nagyböjti hét csütörtök

Jer 7,23-28   Zsolt 94  Lk 11,14-23

"Minden önmagával meghasonlott ország elpusztul, és ház házra omlik" /Lk 11,17/

Jézusnak újra azzal kell szembesülnie, hogy bár jót tett, mégis próbára akarják tenni. Megszabadított egy embert a gonosz rabságától, aki már évek óta a némaság megkötözöttségében élt. Hitetlenségük odáig süllyed, hogy a "legnagyobb jót" is a gonoszok közé sorolják.

A "meghasonlás" szó jelentése: valaki önmagától vagy mástól véleményben és tettben elválik. Jézus tehát arra hívja fel vádlói figyelmét, hogy ha a sátán saját magát űzné ki, akkor nem tudná tovább kísérteni az embereket, és mindenki "szentté" válna.
A faggatóit is szembesíti saját magukkal, amikor felhívja figyelmüket arra, hogy a nép fiai, akik Jézus hatására ördögöket űznek, hogyan lehetnek gonosztól megszállottak. Ezzel hallgatásra bírja vádlóit. Végül hozzáteszi, hogy ha az Úr segítségével teszik ezeket a cselekedeteket, akkor már igen közel van az Úr országa. Nem kell félniük, mert a megváltás már közel van.

Ne feledjük, hogy Jézus Krisztus elhozta számunkra az örök életet, a sátánt pedig örökre láncra verte, így "ugat, de nem harap".

A mindennapjainkban mennyire merünk kiállni a keresztény értékrendért, mit képviselünk az iskolában, munkahelyünkön, vagy a családunkban?

Forrás: nagyböjti és adventi levelező lista
Feliratkozni az üzenetek listájára a következő linken lehet: https://szepi.hu/mailman/listinfo/uzenet

Nincsenek megjegyzések:

Nagypéntek elhozta számunkra az üdvösség lehetőségét.

március 29., péntek Jn 18,1-19,42 Tömördi Viktor OFM elmélkedése „Isten Fia volt, de a szenvedésből engedelmességet tanult. Örök üdvösséget ...