szombat, december 23, 2017

„Az éjszaka fénylik, mint a nappal” – utolsó gyertyagyújtás az adventi koszorún

Gyertyagyújtási gondolatok:
Szent Ferenc atyánk a san damianói kereszt előtt ezekkel a szavakkal imádkozott: „Fölséges és dicsőséges Isten, ragyogd be szívem sötétségét!”
Ferenc kezdettől fogva a fényt keresi, és annak terjedését szolgálja. Valójában a krisztusi evangélium megélésével, Mesterének szoros követésével maga Szent Ferenc válik fényességgé mások számára.
Ferenchez hasonlóan nekünk is egyre inkább szívünkbe kell fogadni Krisztus ragyogását, és azt mások számára közvetíteni, hogy ma is sok ember életében egy kicsivel több lehessen a fény…
Itt, az utolsó adventi gyertya gyújtásakor imádságos lélekkel kívánom, hogy kedves mindannyiuknak, szeretteikkel egyetemben szép karácsonyuk legyen, olyan, amikor „az éjszaka fénylik, mint a nappal” a Betlehemi Kisdednek köszönhetően!
Fr. Szilveszter ofm 

P.s. 
Gyertyagyújtásunk ünnepélyességét emelte a Nagy Mózes általános iskola diákjainak nagyszerű és lélekemelő előadása és a jelenlévők szép száma. A hangulat fokozásában a felnőttek esetében szerepet játszott a forralt bor, a gyerekek esetében a „cipős dobozba zárt szeretet” titka. A fényképfelvételeket B. Bálint készítette. 

A többi kép ide kattintva tekinthető meg.

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...